Фото: Pixabay

У країнах Балтії стався збій у роботі GPS: Німеччина звинуватила у цьому Росію, — Reuters

Міністерство оборони Німеччини звинувачує Російську Федерацію у збої роботи GPS в районі країн Балтії. Там переконані, що підозрілі маніпуляції відбуваються в Калінінградській області країни-агресора.

Про це повідомляє Reuters.

"Постійні збої в роботі глобальної навігаційної супутникової системи, найімовірніше, мають російське походження і засновані на збоях в електромагнітному спектрі, зокрема тих, що відбуваються в Калінінградській області", — йдеться у заяві представника міноборони.

При цьому посадовець відмовився розповісти подробиці про те, як Німеччина дійшла такого висновку, або про точний характер збоїв. Там послались на причини "військової безпеки".

За даними Reuters, придушення сигналів GPS може перешкоджати роботі комерційних авіалайнерів, проте вони зазвичай можуть працювати завдяки й іншим способам.

Нагадаємо, раніше джерело в британському уряді повідомило, що Росія могла заглушити супутниковий сигнал літака, на якому міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс повертався із Польщі. Відтак, джерела видання зазначають, що сигнал GPS на літаку був заблокований протягом близько 30 хвилин. Це відбулося саме в той момент, коли борт пролітав над Калінінградською областю Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2024 20:39