Марія Захарова. Джерело: news.ru

У Кремлі гнівно прокоментували можливість обмежень для російських дипломатів у Польщі

Москва готова ознайомитися з подробицями польських ініціатив щодо обмежень у пересуванні російських дипломатів. Після цього Кремль "зробить жорсткі кроки у відповідь".

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси з посиланням на речницю міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову.

Вона сказала, що російське міністерство закордонних справ поки що не знає деталей рішення Польщі про обмеження щодо російських дипломатів і чекає відповідної ноти польського зовнішньополітичного відомства.

"Коли отримаємо, вивчимо. І вживемо заходів у відповідь, щоби польська верхівка, яка захлинулася в русофобії, вкрай пошкодувала про вжиті чергові антиросійські кроки", — додала речниця міністерства закордонних справ Росії.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що російським дипломатам дозволять пересуватися лише в межах Мазовії (території на сході Польщі), а консулам — лише в тих воєводствах, де вони перебувають на посаді.

Як відомо, 2022 року Європейський Союз вирішив, що російські дипломати більше не можуть користуватися положеннями про спрощення візового режиму, які надавали їм привілейований доступ до ЄС. Однак російські дипломати все ще можуть отримувати візи та подорожувати країнами Шенгенської зони.

Нагадаємо, що на початку травня в Чехії відновили заклики заборонити російським дипломатам вільно пересуватися територією Європейського Союзу. Це відбувається на тлі того, як Прага та Берлін звинуватили Росію в систематичних кібератаках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2024 22:46