Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони назвали чотири поважні причини, коли можна не прийти за повісткою до ТЦК

Українське законодавство визначає декілька поважних причин, які дозволять не прийти до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Їх підтвердили документально.

Про це повідомили на спеціальному сайті Міністерства оборони України щодо мобілізації.

Там пояснили, що поважними причинами неприбуття до територіального центру комплектування в термін, визначений у повістці, визнаються:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і термін;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття громадянин зобов’язаний повідомити ТЦК про причини у найкоротший термін, але не пізніше трьох діб. Після цього необхідно прибути до територіального центру комплектування впродовж семи календарних днів.

Причини неявки повинні підтверджуватися документами відповідних уповноважених державних органів, установ і організацій (державної та комунальної форм власності).

Нагадаємо, нещодавно голова Національної поліції України Іван Вигівський заявив, що спілкування військовозобов'язаного з поліцією та представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо мобілізації має фіксуватися на фото і відео. За протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 12:55