Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Міноборони Польщі пояснили, за якої умови збиватимуть російські ракети над Україною

Польща не збиватиме російські ракети над Україною без згоди Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив  міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш, пише Polskieradio.pl.

За його словами, Київ давно вимагає, щоб ракети, які летять у західному напрямку, збивали з території країн НАТО. Косіняк-Камиш додає,  що його країна не ухвалюватиме жодних рішень з цього приводу самостійно, адже це має бути спільне рішення всього Альянсу. 

Варто наголосити, що такої згоди в НАТО наразі немає. Посадовець вказав на позицію Білого дому, який, за його словами, не хоче ескалації.

"Звісно, ​​щодо ракет, які опиняються у повітряному просторі Республіки Польща існують інші процедури. Тоді це наше рішення", — зазначив він.

Раніше, а саме 8 липня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомляв, що Варшава працює над можливістю спалювати польське вугілля, не оплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за гроші Євросоюзу передавати Україні.

"Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України перед настанням зими", — наголосив Туск.

Нагадаємо, 10 липня сайт RMF24 повідомляв, що Польща працює над тим, щоби залучити до підтримки легіону з українців за кордоном, яких тренуватимуть у Польщі, інші європейські держави. Анонсоване створення такого військового підрозділу вже викликало чималий інтерес. Зазначається, що йдеться про Український легіон, створення якого передбачене двосторонньою безпековою угодою України з Польщею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 09:20