Фото ілюстративне зі соцмереж

Україна хоче провести другий Саміт миру до виборів у США: чи запросять туди Росію

Українська влада прагне провести другий Саміт миру до президентських виборів у США в листопаді. При цьому туди планують запросити представників Росії.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на власні джерела.

"Намагання організувати зустріч напередодні виборів у США вказує на відчуття невідкладності з боку України, оскільки вона стикається з перспективою повернення Дональда Трампа до Білого дому", — зазначили аналітики видання.

Журналісти додали, що передбачуваний кандидат у президенти США від Республіканської партії вихвалявся, що закінчить війну до своєї інавгурації в січні, та виступав проти продовження військової підтримки Києва з боку США.

Автори статті у Bloomberg акцентували, що український урядовець підтвердив план провести другий саміт до виборів у США. Декілька посадовців із західних країн-союзників заявили, що будь-яка зустріч має бути ретельно організована, з чітко визначеною метою та керованими очікуваннями.

Деякі неназвані американські посадовці не впевнені, що саміт із Росією та Україною відбудеться. Однак раніше президент України Володимир Зеленський заявив про бажання провести другий Саміт миру ще цього року та висловив сподівання на підтримку США з цього питання.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що Володимир Путін не зацікавлений у припиненні вогню для того, щоби створити передумови для більш ґрунтовних переговорів про мир. Путін сказав, що справжні переговори неможливі без залучення обидвох сторін, і те що вони роблять без них, зокрема, Глобальний саміт миру, не має жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 07:37