Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Український легіон у Польщі: журналісти дізналися подробиці його створення

Польща працює над тим, щоби залучити до підтримки легіону з українців за кордоном, яких тренуватимуть у Польщі, інші європейські держави. Анонсоване створення такого військового підрозділу вже викликало чималий інтерес.

Таку інформацію оприлюднив польський сайт RMF24. Журналісти зазначили, що йдеться про Український легіон, створення якого передбачене двосторонньою безпековою угодою України з Польщею.

За словами польських медійників, це підрозділ, до якого зможуть записатися та пройти вишкіл громадяни України, які перебувають у Польщі чи десь інде за кордоном, з можливістю далі долучатися за контрактом до Сил оборони України.

Джерела в українських дипломатичних місіях повідомили журналістам, що вже сотні українців у Польщі розпочали цікавитися, як долучитися до легіону. За обережними оцінками, проект зможе зібрати декілька тисяч українців, які зараз проживають у Європі.

Також журналісти дізналися, що триває робота над тим, щоби залучити до підтримки цього проекту інші країни Європи — наприклад, до фінансування витрат на спорядження та навчання. Польська сторона спробує переконувати партнерів, що це ще одна форма інвестицій у європейську безпеку, тож її варто підтримати.

Як відомо, на прес-конференції з Дональдом Туском у Варшаві Володимир Зеленський оголосив, що безпекова угода з Польщею включає створення Українського легіону, до якого зможуть добровільно долучатися та проходити вишкіл українці за кордоном.

Нагадаємо, під час брифінгу речник Державного департаменту США Меттью Міллер заявив, що під час саміту Північноатлантичного альянсу, який проходить з вівторка, 9 липня, по четвер, 11 липня, країни-члени Альянсу обговорять питання стосовно збиття Польщею російських ракет, які летять у її напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.07.2024 11:53