Заступник міністра оборони Сергій Боєв. Джерело: Telegram-канал Міністерства оборони України

У Міноборони запропонували Швеції та Фінляндії іншу модель підтримки України

Міністерство оборони України запропонувало Швеції та Фінляндії підтримати український оборонно-промисловий комплекс за прикладом "данської моделі". Йдеться про шлях прямого фінансування виробників.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на заступника міністра оборони Сергія Боєва, який провів робочі розмови з керівниками оборонної політики міністерств Данії, Швеції та Фінляндії.

"Ми закликаємо й інших партнерів підтримати наш оборонно-промисловий комплекс. Набуття власних спроможностей допоможе Україні почуватися впевненіше", — звернувся до партнерів Сергій Боєв.

Він акцентував, що вже є успішні кейси інвестиції в українську оборонну промисловість на прикладі Данії.

У Міністерстві оборони України також зауважили, що раніше Данія інвестувала у виробництво 18 самохідних гаубиць "Богдана", які вже надійшли до Збройних сил України.

Своєю чергою, данський міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен висловлював сподівання, що більше країн погодяться на "данську модель" закупівель в Україні.

Найближчим часом у Копенгагені відбудеться зустріч міністрів оборони країн Північної Європи та Балтії, де, зокрема, обговорюватиметься питання допомоги Україні.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України й Офіс генерального інспектора Міноборони США дослідили процес обліку та використання американських запасних частин, що замовляються та постачаються до ЗСУ як міжнародна військова допомога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 17:49