Фото ілюстративне. Джерело: Уніан

Попри обстріли і постійні атаки: у МВС розповіли, скільки людей вдалося врятувати з затопленої Херсонщини

У підконтрольних Україні населених пунктах Херсонщини, підтоплених через підрив окупантами Каховської ГЕС, триває рятувальна операція. Наразі вдалося врятувати понад 2,6 тисячі людей. 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону. 

Евакуація триває, попри постійні атаки загарбників. На цей момент врятували 2678 людей.

"Намагаємося проводити евакуаційні заходи, навіть незважаючи на те, що ворог постійно обстрілює місця евакуації, наших рятувальників, поліцейських та волонтерів. Але ми сьогодні близько 80 людей врятували", — зазначив він.

За словами Клименка, зниклими безвісти наразі вважаються 29 осіб. Він наголосив, що на правому березі регіону не зафіксовано жодного випадку мародерства. 

Нагадаємо, 10 червня російські терористи вкотре вдарили по евакуаційних групах у Херсоні. Поранення отримала 16-річна дівчина.

Раніше повідомлялося, що рашисти обстріляли Корабельний район Херсона. Поранення отримали двоє волонтерів.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Відомо, що на Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕСУнаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС загинули четверо людей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.06.2023 08:59