Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росія з артилерії вдарила по Херсону: поранення отримали волонтери

У суботу, 10 червня, російська армія обстріляла Корабельний район Херсона. Поранення отримали двоє волонтерів.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Після того, як окупанти підірвали Каховську ГЕС, у затоплених регіонах на правому березі Дніпра працюють постійно волонтери та рятівники. Російська армія їх використовує як мішені.

"Через російський артилерійський удар травмовані двоє чоловіків, 52 та 25 років. Це волонтери, які надавали допомогу людям, які постраждали від підтоплення. Їх доправили до лікарні, нині медики надають пораненим необхідну допомогу", — написав він.

Нагадаємо, 8 червня волонтери, які допомагають евакуювати людей у Херсоні, попали під обстріл. Російські війська обстріляли район Корабельної площі в Херсоні просто під час евакуації жителів затоплених районів.

Відомо, що на Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕСНаразі вода тримається на рівні 4,72 метра.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 11:39