На фото: Павло Рябікін (ліворуч) та Лю Бінь (праворуч). Джерело: МЗС Китаю

У МЗС Китаю зробили заяву щодо співпраці з Україною

Китай вважає Україну дружньою країною. Також Пекін запевняє про свою готовність "взаємовигідно" співпрацювати з Києвом.

Про це заявив помічник міністра закордонних справ Китаю Лю Бінь під час зустрічі з послом України в КНР Павлом Рябікіним. Представник китайського МЗС наголосив, що його країна готова сприяти постійному розвитку китайсько-українських відносин.

"Китай і Україна є традиційно дружніми країнами. Китай готовий співпрацювати з Україною для підтримки взаємовигідного співробітництва в різних сферах і сприяти постійному розвитку китайсько-українських відносин", — наголосив Лю Бінь.

Своєю чергою Рябкін зауважив, що Україна надає великого значення розвитку відносин з Китаєм. Також Київ готовий активно сприяти співпраці в усіх сферах з Пекіном. У китайському МЗС наголосили, що сторони обмінялися думками щодо політичного розв'язання "української кризи".

Зауважимо, що "українською кризою" у Китаї називають російсько-українську війну. Від початку повномасштабного російського вторгнення до України, Пекін заявляє про свою нібито нейтральну позицію щодо війни. Так, офіційно Китай не підтримує російську збройну агресію та не надає Москві військової допомоги.

Нагадаємо, у вересні радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що китайсько-бразильська "мирна" ініціатива передбачає капітуляцію України у війні з агресором. Пропозиції цих держав базуються виключно на концепції Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2024 10:28