Фото: Офіс президента України

"Це друзі капітуляції": у Зеленського розкритикували китайсько-бразильську "мирну" ініціативу

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що китайсько-бразильська ініціатива передбачає капітуляцію України у війні з агресором. Пропозиції цих держав базуються виключно на концепції Російської Федерації.

Таку заяву він зробив в ефірі телемарафону.

"Вона (мирна ініціатива, — ред.) ні на що не буде впливати. Немає ніяких "друзів миру". Це "друзі капітуляції". Вони пропонують оці всі "мирні ініціативи", які виключно базують на концепції РФ. Тобто — давайте негайно припинимо війну, залишимо РФ на окупованих територіях і не дамо РФ програти війну...", — підкреслив Подоляк.

Посадовець також зауважив, що це не "мирні ініціативи" — це пропозиції наближені до капітуляції.

"Це можна камуфлювати, як це постійно робить російська пропаганда... Ще раз. Чітко зафіксую. Є виключно формула миру Зеленського, де все чітко базовано на міжнародному праві. РФ не хоче ніякого миру, вона хоче припинення війни, але хоче отримати й оперативну паузу. Тому ніяких мирних ініціатив, крім української, не може бути", — додав Михайло Подоляк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський презентував план перемоги у Сполучених Штатах Америки. Тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку.

Раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена ретельно вивчає план перемоги України.

Варто зазначити, що Швейцарія підтримала мирну ініціативу Китаю та Бразилії щодо України. І це попри те, що там немає посилання на Статут ООН і не згадується територіальна цілісність України.

Нещодавно прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що план перемоги України в Сполучених Штатах прийняли конструктивно та з величезною зацікавленістю. Союзники оприлюднять своє рішення щодо нього вже 12 жовтня.

Під час вечірнього відеозвернення 28 вересня президент Володимир Зеленський поділився подробицями візиту до США, де глава держави представив план перемоги у війні з Російською Федерацією. Ключові рішення щодо нього повинні бути прийняті у жовтні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2024 22:59