Фото: Twitter Дмитра Кулеби

У МЗС пояснили, чому кілька країн відкликали підписи під комюніке Саміту миру

Швейцарські чиновники надто поспішали додати до списку підписантів комюніке за підсумками Глобального саміту миру країни без їх підтвердження. Саме тому декілька держав відкликали свої підписи.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Швейцарські колеги включили до першого списку підписантів, який вони опублікували, деякі країни, які ще не підтвердили остаточно своє приєднання", — наголосив міністр.

Після цього, як зазначив Дмитро Кулеба, вищезгадані держави звернулися із проханням виключити їх зі списку підписантів комюніке. Водночас посадовець підкреслив, що першою інформацію про відкликання підписів почали розганяти російські пропагандисти. 

Варто зазначити, що після Іраку та Йорданії свій підпис під спільним комюніке Саміту миру відкликала також Руанда.

Раніше повідомлялось, що до комюніке Глобального саміту миру приєдналися ще дві держави. Зокрема, збільшилося представництво Американського континенту.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зеленський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.06.2024 23:18