Фото: соцмережі

У начальника київської поліції виявили підозрілі активи: їх можуть стягнути на користь держави

Під час проведення моніторингу способу життя начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у місті Київ, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки набуття необґрунтованих активів на майже 3,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними НАЗК, у 2022 році його дружина, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тисяч гривень, продала його своїй свекрусі. Проте фактично продовжувала користуватися транспортним засобом.

Вже у 2023 році дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 мільйони гривень.

Що встановило НАЗК

Відомство встановило, що заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів.

У НАЗК також зазначають, що у 2018 році мати посадовця також набула у власність дві квартири в Києві, хоча вона проживає в іншому місці. 

"Відповідно до п. 5-7 ч. 1 ст. 12 Закону НАЗК направило матеріали стосовно службовця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для розв'язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3 878 590 грн необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави", — йдеться у повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК розпочало процедуру моніторингу способу життя президента державного підприємства "НАЕК Енергоатом" Петра Котіна після розслідування журналістів. Вони виявили, що маєток під Києвом вартістю сім мільйонів гривень, який придбаний у 2023 році, офіційно записаний на тещу Котіна, яка при цьому не має власних доходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 08:12