Кайса Оллонгрен під час виступу на Берлінській конференції з питань безпеки. Джерело: сторінка Оллонгрен у мережі X

У Нідерландах закликали країни Європи "готуватися до бою"

Жодна країна Європи самотужки не може впоратися з нинішніми загрозами безпеці. Тому варто зміцнювати свої збройні можливості та бути готовими до бою.

Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

"Ми, європейці, повинні активізуватися, побудувати надійну європейську оборону та зміцнити нашу позицію як ключового стовпа в межах НАТО", — наголосила вона.

Оллонгрен додала, що на території Євросоюзу не було воєн. Саме тому для країн членство у блоку є "водночас нагородою й обіцянкою миру та стабільності".

"Щоби так і залишилося, ми повинні діяти зараз. Європа повинна заново навчитися стримувати. Ми повинні зробити довгострокові та структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути "готовими до бою", — підсумувала очільниця Міністерства оборони Нідерландів.

Як відомо, 24 листопада президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провели телефонну розмову щодо подальшої підтримки України. Нідерландський посадовець невдовзі залишить посаду. Вони обговорили зусилля для збереження єдності у Європі та важливість незмінної військової та фінансової підтримки України. Марк Рютте запевнив, що Нідерланди солідарні з українцями та підтримують Україну у протистоянні агресії РФ.

Нагадаємо, що в Нідерландах відбулися дострокові парламентські вибори. За їхніми результатами, більшість набрала ультраправа Партія свободи (PVV), яку очолює проросійський політик Герт Вілдерс. Однак PVV має лише 37 місць із 76 необхідних для створення кабінету більшості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 12:35