Фото: Anadolu Agency

У Норвегії різко зросла кількість біженців з України

Через російські обстріли люди продовжують покидати свої домівки та виїжджають за межі України. Зокрема, останнім часом Норвегія зафіксувала збільшення українських біженців.

Про це повідомляє Норвезький директорат із питань імміграції (UDI).

Зазначається, що на даний час до країни прибуває більше жителів України ніж у квітні 2022 року.

"Останніми днями у нас спостерігається вищий рівень прибуття українців, ніж раніше, в середньому понад 150 осіб на день", — йдеться у повідомленні.

До того ж директор UDI Фроде Форфанг повідомив, що у зв'язку з цією ситуацією Норвегія вжила низку додаткових заходів.

"Час покаже, чи є це минущою тенденцією, чи вона залишиться стабільною на такому високому рівні", — сказав він.

Скільки всього біженців прийняла Норвегія

Середній показник за минулий тиждень становить 174 зареєстрованих на день. Це найвищий середній показник з 23 квітня 2022 року. Насамперед це стосується українців, але спостерігається також невелике зростання і серед жителів інших країн.

Оновлені дані від 31 серпня показують, що наразі до Норвегії прибули 56 707 українських біженців, з яких понад 20 000 цього року. Також останніми днями прибула і деяка кількість українців, які ще не встигли зареєструватися.

Нагадаємо, у Новій Зеландії вирішили надати українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Торік після російського вторгнення в Україну уряд запровадив спеціальну "українську" візу, яка надавала біженцям право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.08.2023 22:13