Ллойд Остін. Джерело: Facebook

У Пентагоні оголосили, скільки мільярдів доларів інвестували у виробництво зброї для України

Сполучені Штати Америка вже інвестували 27 мільярдів доларів у власну оборонну індустрію. Йдеться про виробництво зброї для України щоби посилити потенціал ЗСУ зараз, а також можливості для стримування російського агресора в майбутньому.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на заяву очільника Пентагона Ллойда Остіна під час виступу на Конференції оборонних індустрій.

"Ми вже інвестували близько 27 мільярдів доларів у понад 35 штатах у контракти на виробництво критично важливих засобів для України, зокрема, систем протиповітряної оборони, боєприпасів, тактичних транспортних засобів", — зазначив він.

Остін висловив сподівання, що Конгрес незабаром ухвалить запит президента Байдена з невідкладним фінансуванням потреб національної безпеки США, який передбачає в тому числі додаткові десятки мільярдів. Більша частина з них реалізовуватимуться через американську промислову базу.

Керівник Пентагона додав, що ці гроші з додаткової допомоги повернуться через інвестиції в робочі місця у США.

"І всі ці гроші повернуться до нас через інвестиції в американську безпеку. Але водночас ми повинні розширити можливості України підтримувати багато різних систем і платформ, які надають їй союзники та партнери з усього світу", — наголосив він.

Водночас Остін акцентував на необхідності для США працювати далі зі союзниками та партнерами, щоби допомогти Україні дати відсіч російському агресору. За його словами, це означає зміцнення оборонно-промислової бази України зараз для підтримки боротьби Збройних сил України, а також посилення її оборонного потенціалу на майбутнє.

Нагадаємо, що Україна запросила у США нові види озброєння для успішного відбиття російської агресії. Серед них — винищувачі F-18, безпілотники, ударні гелікоптери Apache та інше. Міністерство оборони України представило "перелік озброєнь для задоволення потреб сил оборони України" під час закритого засідання у Вашингтоні, на якому були присутні урядовці та керівники оборонної промисловості США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 12:32