Сабріна Сінгх. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Пентагоні пояснили, чому країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною

Країни Північноатлантичного альянсу не будуть збивати ракети та дрони в українському небі через високий ризик втягнення блоку у війну з Російською Федерацією.

Таку заяву зробила речниця міноборони США Сабріна Сінгх.

Вона наголосила, що допомога союзників у збитті ворожих безпілотників над Ізраїлем та аналогічні дії в Україні — це "два дуже різні ландшафти й поля бою".

За словами Сінгх, лідер США Джо Байден на самому початку вторгнення РФ в Україну, "доручив забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою". А українська армія дуже успішно використовувала засоби протиповітряної оборони й інші можливості, щоб продовжувати відвойовувати свою землю.

"Держсекретар щойно розмовляв з паном Умєровим, щоб отримати останню інформацію з поля бою, щоб краще зрозуміти, які ще сили та засоби їм (Силам оборони, — ред.) можуть знадобитися, якщо такі є. Президент взяв на себе зобов'язання, що Сполучені Штати не ставлять чоботи на українську землю, але ми підтримуємо Україну в її зусиллях повернути свою суверенну територію", — сказала Сінгх.

Речниця Пентагона також заявила, що збиття ворожих цілей з території Румунії або Польщі втягне країни Заходу у війну.

"Це означало б, що ми будемо втягнуті у війну в інший спосіб. А зараз ми відчуваємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, по населенню, по інфраструктурі. І ми будемо продовжувати надавати їм необхідну для цього підтримку", — резюмувала заступник речника міноборони США.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив 3 жовтня, що наразі Україна близька, як ніколи, до вступу у Північноатлантичний альянс. Її шлях у цьому напрямку вже є незворотним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 08:29