Фото: tribun.com

Що робити у разі втрати банківської картки, на яку нараховували пенсію: пояснення ПФУ

В Україні 80% громадян отримують пенсії через банки. Однак під час війни багато користувачів, на жаль, стикаються з проблемою втрати картки на яку нараховують виплати. 

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області розповіли, що робити, якщо втрачено пенсійну картку.

У ПФУ наголосили, що при втраті банківської карти, найперше, що необхідно зробити — заблокувати її. Для цього потрібно зателефонувати на "гарячу лінію" банку, в якому обслуговується отримувач пенсії, і повідомити про втрату. Задля збереження коштів співробітники банку заблокують карту.

Щоб заблокувати карту людина також може обрати один із способів:

  • скористатися мобільним банкінгом;
  • скористатися інтернет-банком;
  • звернутися безпосередньо у відділення банку.

Як отримати нову пенсійну картку?

Щоб отримати нову банківську картку для отримання пенсії необхідно її замовити, звернувшись до найближчого відділення банку. Як правило, нова банківська карта "прив’язується" до поточного банківського рахунку пенсіонера, і в такому разі повідомляти орган Пенсійного фонду про втрату картки не потрібно.

Проте, якщо пенсіонер змінює рахунок у банку (змінює банк), то необхідно повідомити про це орган ПФУ. Для цього слід подати відповідну заяву зі зміненими реквізитами до будь-якого зручного сервісного центру фонду або через веб-портал електронних послуг фонду (https://portal.pfu.gov.ua/).

Нагадаємо, раніше у ПФУ інформували, як відновити втрачене пенсійне посвідчення. Детальніше — у нашому матеріалі.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.08.2024 02:20