Анджей Дуда і Володимир Зеленський. Джерело: Twitter Kancelaria Prezydenta

У Польщі анонсували нову зустріч президентів Дуди та Зеленського

Президент Польщі Анджей Дуда найближчим часом зустрінеться зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. При цьому польський лідер підтримує заборону на імпорт українського зерна.

Про це повідомив очільник канцелярії польського президента Павел Шрот в інтерв’ю польському радіо RMF FM.

"Я не хочу випереджати події, тому що маю певну інформацію, до того ж є різні міркування безпеки. Президент Зеленський є лідером країни, яка перебуває у стані війни та перебуває під загрозою терористичної атаки з боку Росії", — сказав він.

При цьому Шрот наголосив, що Анджей Дуда підтримує позицію уряду Польщі щодо одностороннього продовження ембарго на імпорт української агропромислової продукції.

"Переслідуючи свої національні інтереси, Польща вирішила закрити польський ринок для українського зерна, тому що Польщі це зерно не потрібне. Це зерно дуже потрібне країнам, яким загрожує голод унаслідок потрясінь, пов'язаних із російською агресією проти України. Тож транспортування цього українського зерна через Польщу до цих країн має бути полегшене", — сказав голова канцелярії президента Польщі.

Попереднього разу Дуда та Зеленський зустрічалися  9 липня в Луцьку. Президенти відвідали костел святих Петра й Павла у Луцьку. Там відбувалися заходи з ушанування пам'яті жертв Другої світової війни та 80 річниці Волинської трагедії.

Нагадаємо, що Польща продовжить блокувати ввезення українського збіжжя після 15 вересня. Польський уряд погрожує в односторонньому порядку ухвалить рішення про заборону імпорту, якщо Єврокомісія не продовжить обмеження на ввезення пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.09.2023 13:41