Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

У Польщі може з'явитись ядерна зброя США, — Дуда

Польща готова розмістити на своїй території ядерну зброю. У країни є конкретні зобов’язання перед Північноатлантичним альянсом щодо цього питання.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда, пише Fakt.

За словами польського лідера, питання розміщення ядерної зброї вже протягом певного  часу є предметом переговорів з представниками США. Він, зокрема відкрито говорить про те, що під час перемовин заявив про готовність Варшави піти на цей крок. При цьому Дуда нагадав, що Російська Федерація:

  • все більше мілітаризує район Кенігсберга;
  • перемістила свою ядерну зброю до Білорусі.

"Якщо буде таке рішення наших союзників розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї й на нашій території для посилення безпеки східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником Північноатлантичного альянсу та у нас є зобов'язання і в цій сфері, тому ми просто проводимо спільну політику", — додав Анджей Дуда.

Нагадаємо, в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову кремлівський диктатор заявив, що країна-агресорка з технічного погляду готова до ядерної війни та має для цього нову сучасну зброю.  До того ж він зауважив, що у тому випадку, якщо Сполучені Штати проведуть ядерні випробування, Росія може зробити те саме.

Також нещодавно стало відомо, що Росія розробляє ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі під час вибуху може вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутників. Аналітики CNN пояснили, що знищення супутників вплине на мобільний зв'язок, оплату рахунків, роботу інтернету тощо.

Раніше повідомлялось, що попри нові ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна у Сполучених Штатах Америки наразі не бачать ознак того, що РФ готується застосувати ядерну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 11:35