Фото: Данило Гетманцев. Джерело – "Слуга народу"

У Раді готують перезавантаження митниці: Гетманцев озвучив деталі

У четвер, 29 серпня, комітет підтримав реформу митниці, проголосувавши за законопроект № 6490 про перезавантаження органу в цілому. Це виконання одразу трьох маяків, до яких сукупно привʼязано десь 6 мільярдів доларів зовнішнього фінансування України.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев.

За словами Гетманцева, до другого читання внесені пропозиції та поправки спрямовані на удосконалення правових засад проходження служби в митних органах, зокрема врегулювання істотних умов контракту про проходження служби в митних органах, визначення вимог до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запровадження процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя, можливість проведення психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа посадових осіб митних органів. 

Також, як зазначив Гетманцев, під час підготовки проекту до другого читання комітетом врегульовано умови оплати праці посадових осіб митних органів.

Крім того, удосконалюють підходи до формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду керівника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику тощо.

Своєю чергою народний депутат Ярослав Железняк наголосив, що підтримка законопроекту № 6490 є виконанням одразу трьох умов, до яких сукупно привʼязано приблизно шість мільярдів доларів фінансування: 

  • МВФ (кінець жовтня);
  • Світовий банк (початок жовтня);
  • США.

Раніше повідомлялось, що в Україні у липні ліквідовано масштабну корупційну схему в Центральному апараті Державної митної служби, затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю та його заступника. Чиновники "обкладали даниною" керівників регіональних митниць.

Нагадаємо, нещодавно прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомляла, що начальник одного з управлінь Рівненської митниці організував схему поборів під час ввезенні імпортних товарів. Після її виявлення Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2024 13:22