Так виглядає зараз Вовчанськ. Скріншот із відео

У РНБО розповіли, що допомогло зірвати плани Москви щодо Півночі України

Плани Москви щодо Півночі України були зірвані. Суттєво змінив ситуацію дозвіл на удари західною зброєю по російській території.

Про це у своєму Telegram-каналі заявив очільник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони Андрій Коваленко.

Посадовець зазначає, що росіян у місті Вовчанськ, що на Харківщині, витісняють українські війська. Водночас окупанти намагаються активно окопатися на прикордонній території. 

"Щодо Сумщини — провал інформаційної операції росіян з Рижівкою вийшов повний. Вони навіть не намагалися продовжувати хитати тему наступу на Сумщині, бо занадто швидко був викритий їх фейк", — наголосив Коваленко.

Він додає, що загалом плани окупантів, які вони ставили перед собою щодо Півночі України, були зірвані. Проте у зв'язку зі значними втратами росіяни тягнуть туди нові резерви.

"Інформаційно "Північна операція" ворога зазнала значних викликів для росіян, бо вони не досягли результатів, зазнали втрат, і зіштовхнулися з виносом багатьох систем ППО на території Білгородської області", — зазначив посадовець.

За словами Коваленка, дозвіл бити західною зброєю по воєнних цілях на території держави-агресора мав великий вплив на ситуацію та суттєво її змінив. 

Нагадаємо, 11 червня заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич повідомляв, що окупанти намагаються відновити втрачені позиції на Харківському напрямку. Зокрема, в район Вовчанська підтягнули мотострілецький полк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2024 09:59