Фото: росЗМІ

У Росії напередодні виборів можуть обмежити діяльність "невигідних" ЗМІ: що вигадав Кремль

Держдума Росії розглядає законопроект, який може обмежити діяльність опозиційних медіа в Росії в довгостроковій перспективі. 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики наголосили, що російська Держдума розглядає законопроект про обмеження в'їзду в Росію осіб, яких російський уряд визначає як "небажаних". Фахівці Інституту припускають що, ймовірно, це є частиною постійних зусиль Кремля з цензури опозиційних ЗМІ та руйнування зв'язків між Росією та іноземними і міжнародними неурядовими організаціями.

На думку фахівців ISW, під обмеження, ймовірно, потраплять і журналісти російських опозиційних медіа, що базуються за межами РФ. Зокрема, це BBC, Deutsche Welle та інші іноземні медіа з російським мовленням. В Інституті вивчення війни такі наміри російських законотворців розцінюють як бажання посилити цензуру та заблокувати можливість правдиво висвітлювати внутрішні справи в країні.

Крім того, аналітики зазначили, нещодавно очільник комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов оголосив, що на розгляді в Держдумі є ще один законопроект, який забороняє російським громадянам і компаніям розміщувати рекламу на платформах, що належать організаціям, визнаним "іноземними агентами".

"Кремль намагався консолідувати контроль і придушити інакомислення в російському інформаційному просторі напередодні виборів президента Росії в березні 2024 року, хоча цей законопроект, ймовірно, серйозно обмежить роботу опозиційних ЗМІ в Росії в довгостроковій перспективі", — наголосили експерти ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники почали завозити агітаторів на тимчасово окуповані території України. Таким чином вони готуються до березневих виборів президента в Росії.

Нагадаємо, нещодавно Bloomberg опублікувала матеріал, у якому стверджується, що президент Росії Володимир Путін "зондує ґрунт" на предмет готовності США до переговорів про припинення війни в Україні. Видання, посилаючись на "двох людей, близьких до Кремля", вказує, що російський диктатор "непрямими каналами дає зрозуміти, що відкритий до дискусії, зокрема, можливо, щодо майбутніх домовленостей про безпеку в Україні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 12:12