Фото ілюстративне. Джерело: полк "Азов"

У Росії українського полоненого засудили до 18 років ув’язнення через причетність до "Азова"

Південний окружний військовий суд засудив до 18 років позбавлення волі українського військовополоненого Владислава Плахотника. Перші три роки він проведе у в'язниці, решту — у колонії суворого режиму.

Про це повідомила прокуратура Ростовської області Росії.

Його визнали винним начебто в "участі в діяльності терористичної організації" та "проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності".

Російські слідчі зазначили, що в липні 2023 року 18-річний хлопець уклав контракт про проходження військової служби у бригаді "Азов", після чого його відправили у навчальний центр Збройних сил України. За версією рашистів, до грудня минулого року він брав участь у бойових діях у Луганській області.

Перші три роки він має провести у в'язниці, решту терміну — у колонії суворого режиму.

Як відомо, в серпні 2022 року Росія визнала 12 бригаду спеціального призначення Нацгвардії "Азов" "терористичною організацією".

Від початку повномасштабного вторгнення на окупованих територіях псевдосуди влаштували судилища над понад 160 українськими військовими. Середній термін позбавлення волі, який незаконно призначали підсудним, — 21 рік. А ось мінімальний термін для українських військових — це 8 років колонії.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Ростові-на-Дону відбувалося судилище над українськими Героями Маріуполя з полку "Азов". Росіяни хотіли засудити 24 захисників Маріуполя з полку "Азов" до довічного ув'язнення. Бійців звинувачували в "силовому захопленні влади" й "участі в терористичній організації".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 20:39