Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Росії знову заговорили про зміну ядерної доктрини: що це означає

Росія змінить свою ядерну доктрину, опираючись на власний аналіз останніх "конфліктів і дій" країн Заходу у зв'язку з так званою "спеціальною військовою операцією".

Про це у коментарі російським пропагандистам заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

При цьому російський дипломат не уточнив, що саме зміниться у військовій доктрині щодо застосування ядерної зброї та коли планують внести відповідні зміни.

У червні російський диктатор Володимир Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї. Зокрема, він прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю.

За інформацією фахівців, кремлівський лідер продовжує погрожувати застосуванням ядерки в межах своєї інформаційної кампанії, яка спрямована на перешкоджання країнами Заходу подальшій підтримці України та підрив зусиль міжнародної спільноти щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги в загарбницькій війні Росії проти України.

У лютому 2024 року очільник Кремля вкотре заявляв на адресу західних країн, що вони ризикують спровокувати ядерну війну, якщо надішлють війська в Україну. Тоді у Євросоюзі погрози та ядерний шантаж на адресу Заходу називали частиною "передвиборчої" кампанії Путіна.

Наприкінці травня Росія провела ядерні навчання, які відбулися у три етапи. При цьому до них залучали й білоруських військових.

Нагадаємо, що на початку року Білорусь внесла зміни до своєї нової військової доктрини, розмістивши пункт про можливе використання тактичної ядерної зброї. Такі дії режиму Лукашенка відобразили надання Росією цього виду озброєння Мінську 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 15:55