Аеродром у Приморсько-Ахтарську. Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал ASTRA

У російському Приморсько-Ахтарську пошкоджено військовий аеродром і електропідстанцію: подробиці

У п’ятницю, 5 липня, безпілотними та ракети атакували військовий аеродром у російському Приморсько-Ахтарську. Внаслідок цього зафіксовано його пошкодження.

Про це повідомив російський Telegram-канал ASTRA.

"Військовий аеродром у Приморсько-Ахтарську уражено внаслідок нічної атаки на Краснодарський край, поранений військовослужбовець. Регіон атакували не лише безпілотники, а і як мінімум дві ракети", — йдеться в повідомленні.

Російські джерела додали, що одного військовослужбовця поранено внаслідок атаки в ніч проти 5 липня на військовий аеродром "Приморсько-Ахтарськ". Окрім влучання в аеродром, у Приморсько-Ахтарську також пошкоджено електропідстанцію, в частини абонентів виникли перебої з електрикою. Місцевий губернатор також повідомляв, що руйнувань зазнав житловий будинок, де шестеро людей поранено, загинула дитина.

У міноборони Росії офіційно повідомили, що збито 14 безпілотників, замовчавши про ракети та про влучання по військовому аеродрому та в електропідстанцію. Не повідомила про це і місцева влада.

Згідно з відкритими даними, "Приморсько-Ахтарськ" — аеродром спільного базування в Краснодарському краї, розташований на північно-східній околиці Приморсько-Ахтарська. На аеродромі дислоковано 960 гвардійський штурмовий авіаційний полк військової частини 75387, що входить до складу Першої гвардійської змішаної авіадивізії Четвертої гвардійської армії ВПС та ППО. На озброєнні полку — штурмовики Су-25, Су-25УБ та Су-25СМ3.

Нагадаємо, цієї ночі з’являлася інформація, що безпілотники нібито атакували російські Ростов-на-Дону та Приморсько-Ахтарськ. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв запевняв, що відпрацювала протиповітряна оборона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 17:29