Фото: скріншот

У російському відеочаті блогерка знайшла дитину, яку депортували до РФ (відео)

Українка у російському відеочаті випадково знайшла хлопчика, якого загарбники депортували до Росії. Відео розмови швидко поширилося соцмережами.

На відео українка розмовляє з чоловіком, який стверджує, що перебуває у Чечні. Поруч із ним сидів малолітній хлопчик, який на початку вигукнув "Слава Україні!". На запитання жінки про місцеперебування чоловіка, той відповів, що не розуміє української мови. 

Проте дитина, яка сиділа поруч переклала запитання на російську. Тоді жінка усвідомила, що хлопчик розуміє українську мову і, ймовірно, сам з України. Жінка намагалася дізнатися  звідки він, проте дитина перелякано дивилася у камеру і майже нічого не змогла сказати. Пізніше чоловік запевнив, що дитина з Києва.  

Після того, як відео поширилося у мережах, з'явилася інформація, що про те, що, ймовірно, на відео 8-річний Іван Малиновський, який зник у жовтні 2022 року на Херсонщині.  

Втім пізніше у "Службі розшуку дітей Магнолія" спростували інформацію про те, що хлопець на відео – Іван Малиновський.

"Ми ретельно перевірили інформацію, а також зв’язалися з мамою Івана, яка його розшукує. Жінка підтвердила, що на відео не її син, не Іван Малиновський", – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тис. дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Також відомо, що 22 березня Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.04.2023 22:22