Фото ілюстративне зі соцмереж

У США спрогнозували, коли Іран завдасть удару по Ізраїлю

Можливий удар Ірану по Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАСа Ісмаїла Ганії може відбутися в понеділок, 5 серпня. До атаки готове долучитися ліванське угруповання "Хезболла".

Про це повідомило видання Axios із посиланням на трьох американських та ізраїльських посадовців.

Зокрема, американські офіційні особи очікують, що потенційна атака Ірану проходитиме за тією ж схемою, що й удар 13 квітня, але потенційно буде масштабнішою.

Журналісти дізналися, що адміністрація Байдена стурбована тим, що зараз може бути складніше мобілізувати ту ж міжнародну та регіональну коаліцію країн, яка захищала Ізраїль від попередньої іранської атаки, оскільки вбивство Ганії відбувається в контексті війни між Ізраїлем і ХАМАСом, яка викликала антиізраїльські настрої в усьому регіоні.

Раніше з’являлася інформація, що 3 серпня на Близький Схід прибув відповідальний за американські сили у регіоні генерал Майкл Курілла. Журналісти Axios додали, що його поїздка була запланована, але зараз Курілла намагатиметься мобілізувати коаліцію союзників для відбиття потенційної іранської атаки.

Американські та ізраїльські офіційні особи заявили, що не знають, чи будуть Іран і "Хезболла" здійснювати скоординовану атаку, чи діятимуть окремо. Вони додали, що, на їхню думку, й Іран, і "Хезболла" все ще працюють над завершенням своїх військових планів і затвердженням їх на політичному рівні.

Нагадаємо, що цієї ночі "Хезболла" випустила понад 30 ракет "Катюша" по Ізраїлю у відповідь на атаку ЦАХАЛа. Переважну більшість повітряних цілей перехопила система "Залізний купол".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.08.2024 09:35