Фото: tvoemisto.tv

У транспорті Києва запустили онлайн оплату штрафу за безквитковий проїзд

Від вівторка, 15 серпня, жителі столиці можуть сплачувати штрафи за проїзд у громадському транспорті без квитка у безготівковий спосіб. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як зазначають у КМДА, тепер у громадському транспорті "Київпастранс" розміщуватимуть інформаційні плакати з реквізитами рахунку для сплати штрафів. Також для зручності на плакатах буде і QR-код, за допомогою якого штраф можна буде сплатити у кілька кліків на смартфоні.

"У графі "Призначення платежу" необхідно обов'язково вказати номер квитанції та провести сплату штрафу у присутності контролера", — уточняють у відомстві.

Варто зауважити, що раніше оплата штрафів за безквитковий проїзд була доступна лише готівкою. Порушники мали заплатити його контролеру на місці.

На сьогодні штраф за безквитковий проїзд в Україні становить двадцятикратний розмір від вартості проїзду.

Нагадаємо, у Києві планують підняти вартість проїзду в громадському транспорті до 30 гривень, щоб мати можливість розвивати дану галузь. Проте наразі простіше зробити його безкоштовним.

Додамо, на період літніх канікул проїзд у транспорті Києва є платним для школярів. Учням потрібно сплачувати за проїзд з 1 липня по 31 серпня. У період канікул за проїзними знижка становитиме 75%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 15.08.2023 16:35