Фото: ДТЕК

У якому стані українська енергосистема після масштабних обстрілів: аналіз британської розвідки

Російська кампанія із руйнації енергосистеми України взимку 2022-2023 років зазнала невдачі.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Російська кампанія з метою завдати серйозної шкоди об’єднаній енергосистемі України взимку 2022-23 років, найімовірніше, провалилася. Росія завдавала ударів з відстані із жовтня 2022 року, проте масштабні удари стали рідшими з початку березня 2023 року. Атаки меншого масштабу (до 25 ракет) тривають, але, скоріш за все, мають набагато менший вплив на енергосистему", — йдеться у звіті.

За даними розвідників, українські мережеві компанії продовжують закуповувати трансформатори та інші важливі компоненти для заміни. Зазначають, що транспортування та встановлення цих компонентів є серйозною логістичною проблемою. Особливо це стосується трансформаторів високої напруги, які важать не менше 100 тонн.

"Енергетична ситуація в Україні, швидше за все, покращиться з приходом теплішої погоди. Планування та підготовка до наступної зими, ймовірно, вже почалися", — підкреслили у британській розвідці.

розвідка Британії 8 квітня

Нагадаємо, раніше представник ГУР заявив, що навесні енергетика України залишиться мішенню для російських окупантів, проте основною ціллю можуть стати військові об'єкти, концентрація наших військ і логістика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2023 09:58