Віктор Орбан. Фото: Flickr

Угорщина може ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО: заява Орбана

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив про те, що його уряд підтримує членство Швеції в Північноатлантичному альянсі.

Про це він написав у соцмережі Х.

"Я підтвердив, що угорський уряд підтримує членство Швеції в НАТО. Я також підкреслив, що ми продовжимо закликати Національні збори Угорщини проголосувати за приєднання Швеції та завершити ратифікацію за першої нагоди", йдеться у заяві політика.

 віктор орбан підтримав вступ швеції до нато

Своєю чергою генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що провів розмову з Орбаном. Він привітав явну підтримку прем'єр-міністром і його урядом членства Швеції в НАТО.

"Хороший дзвінок від Віктора Орбана. Я вітаю чітку підтримку членства Швеції в НАТО з боку прем'єр-міністра та його уряду. З нетерпінням чекаю ратифікації, щойно збереться парламент", написав Столтенберг.

 єнс столтенберг про вступ швеції до нато

Скріншот з соцмережі Х

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан отримав улесливі висловлювання від колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Він, зокрема, назвав угорця "великим лідером в Європі". Таку заяву політик зробив під час мітингу в Манчестері, що в штаті Нью-Гемпшир. Трамп назвав главу угорського уряду "великою людиною" і "великим лідером в Європі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 16:04