Фото: Володимир Макеєнко. Джерело – ukrreporter.com.ua

Ухилявся від сплати податків: ДБР повідомило про підозру колишньому "регіоналу"

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в ухиленні від сплати податків колишньому нардепу Володимиру Макеєнку. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба Бюро. Прізвище екс-парламентаря правоохоронці не вказують, однак з матеріалів справи слідує, що судитимуть Володимира Макеєнка.

За даними ДБР про підозру в ухиленні від сплати податків повідомлено народному депутату кількох скликань. Він протягом 2011–2018 років отримав дохід за кордоном на загальну суму у понад 387 мільйонів гривень. Депутат не сплатив з цих грошей податок на доходи фізичних осіб та військовий збір на загальну суму 71,4 мільйона гривень.

"Народний депутат України першого, третього-сьомого скликань, у минулому — заступник голови фракції Партії регіонів та очільник КМДА — підозрюється в ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України)", — йдеться у повідомленні ДБР.

У Бюро наголосили, що санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 серпня народному депутату України Артему Дмитруку було повідомлено про підозру через напади на правоохоронця та військового. Раніше повідомлялось, що народний обранець у незаконний спосіб покинув територію нашої держави.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату України дев'ятого скликання Миколі Задорожньому про підозру в проханні надати неправомірну вигоду голові сільської ради на Сумщині й організації її отримання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 11:23