Володимир Зеленський і Андерс Фог Расмуссен. Джерело: president.gov.ua

"Україна може посилити НАТО": Зеленський зустрівся з колишнім генсеком Альянсу

Україна як повноправний член НАТО зможе значно посилити потенціал Альянсу. Адже українська армія має неоціненний досвід ведення війни проти Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з колишнім Генеральним секретарем НАТО, головою компанії Rasmussen Global Андерсом Фогом Расмуссеном.

"Дякую за допомогу у створенні проекту Київського безпекового договору, який ліг в основу Вільнюської декларації та передбачає серйозні безпекові зобовʼязання. Вже маємо перші результати", — зазначив український президент.

Він подякував Расмуссену за увагу до питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України та відзначив важливість Спільної декларації про підтримку України, яку країни "Великої сімки" схвалили на саміті НАТО у Вільнюсі.

Зеленський наголосив на необхідності укладення двосторонніх угод про безпекові зобов’язання. Перша така угода вже підписана з Великою Британією, тривають переговори щодо укладення відповідних документів із низкою інших країн.

Зі свого боку колишній генеральний секретар Альянсу відзначив зусилля Володимира Зеленського, завдяки якому ситуація в Україні залишається в топі світового порядку денного.

Андерс Фог Расмуссен і Андрій Єрмак розповіли президенту про плани щодо створення міжнародної робочої групи з безпекових питань і євроатлантичної інтеграції України.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що ця робоча група сприятиме інтеграції нашої країни у євроатлантичний безпековий простір. За його словами, Україна як майбутній член НАТО зможе значно посилити потенціал Альянсу, оскільки українська армія має неоціненний досвід ведення повномасштабної війни проти Росії.

Нагадаємо, вчора Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна випереджати Російську Федерацію у роботі з дронами. Це є одне з головних завдань року для нашої держави у війні з окупантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 17:59