Анна Нетребко. Джерело: росЗМІ

Україна офіційно виступила проти повернення росіянки Нетребко в Римську оперу (відео)

Римська опера вирішила повернути на свою сцену росіянку Анну Нетребко, яка раніше особисто підтримувала російського диктатора Володимира Путіна. Вона схвально ставиться до дій кремлівського режиму.

Відповідну заяву опублікувало Міністерство закордонних справ України в соціальній мережі Х.

"Росіянка Анна Нетребко повертається на сцену Римської опери. Багаторічна підтримка артисткою путінського режиму не заважає світовим сценам вітати її. Як можна насолоджуватися виступом співучасниці злочинів Росії?" — йдеться в дописі.

Анна Нетребко заявлена як виконавиця головної ролі у виставі "Тоска" Римської опери.

Раніше проти повернення виконавиці на сцену Європи виступав також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він розповів, що Нетребко 2012 року була довіреною особою на виборах російського лідера Володимира Путіна, 2014 року приїжджала в окупований Росією Донецьк і тримала прапор "Новоросії".

"Зараз дуже важливо, щоб російські діячі не мали можливості заробляти гроші в цивілізованому світі та продовжувати нести російську культуру в Європу та на Захід, поки Росія вбиває наших людей, викрадає дітей і вбиває їх ракетами", — зазначав Єрмак.

У травні у Швейцарії скасували концерт Нетребко через конференції з війни в Україні, а зараз у Німеччині її повертають на сцену.

Анна Нетребко — це російська оперна співачка. Вона є громадянкою Росії, 2006 року також отримала громадянство Австрії, зазвичай мешкає у Відні.

Нагадаємо, що наприкінці червня американський репер Каньє Вест відвідував країну-агресорку Росію. За інформацією російських пропагандистів, артист прилітав до Росії, щоби відзначити день народження модельєра Гоші Рубчинського. Про це заявляв його агент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 10.08.2024 15:58