Фото: mil.in.ua

Україна отримала майже $400 мільйонів від Японії, — Шмигаль

У кінці січня Україна отримала від Японії майже 400 мільйонів доларів. Країна тепер посідає четверте місце серед партнерів нашої держави за розміром наданої бюджетної підтримки.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 2 лютого.

"Це важлива підтримка, яка допоможе нашому уряду профінансувати соціальні програми", — заявив він.

За словами Шмигаля, загальна фінансова допомога від Японії вже перевищила 4,5 мільярда доларів. 

"Попри тисячі кілометрів, які розділяють наші країни, ми відчуваємо щире бажання наших японських союзників підтримати Україну. І ми вдячні за це", — подякував прем'єр.

Очільник уряду підкреслив, що Японії планує тісно співпрацювати з Україною. За його словами, союзники вбачають в Україні інвестиційний майданчик для проектів у різних сферах. 

"Ми бачимо справжній інтерес Японії, японського уряду та японського бізнесу до України. Тому цього місяця наша урядова делегація відвідає Токіо, де відбудеться японсько-українська конференція з відновлення та економічного зростання. Хочемо вийти на новий рівень співпраці, особливо в питанні інвестицій та спільних проектів", — додав він.

Нагадаємо, наприкінці грудня стало відомо, що Японія готує суттєві зміни у правилах експорту оборонної продукції. Вони дозволять США передати Україні додаткові ракети для зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.02.2024 17:45