Фото ілюстративне з відкритих джерел

США та Японія зміцнили домовленості щодо України та Росії: деталі

Японія та США продовжуватимуть підтримувати Україну за угодою, яку підписали країни "Великої сімки" минулого року. Вони працюватимуть спільно над збереженням і збільшенням санкцій проти Росії.

Про це повідомив Reuters із посиланням на результати годинної зустрічі заступника міністра фінансів США Воллі Адеймо та заступника міністра фінансів Японії з міжнародних справ Масато Канда. Обидва також заявили, що обмінялися відвертими поглядами на світову економіку.

"Велика сімка", до якої входять Японія, США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Європейський Союз, зобов'язалася у травні 2023 року обмежити експорт Росії, який фінансує її військові дії в Україні. Японія була головою групи 2023 року.

Західні країни на чолі зі Сполученими Штатами Америки направили Україні зброю та економічну допомогу на мільярди доларів з того часу, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення у лютому 2022 року.

Саміт лідерів G7 пройшов у Японії у травні 2023 року. Лідери G7 підтвердили своє зобов'язання надавати "фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку, якої потребує Україна, стільки, скільки потрібно".

Крім того, лідери наголосили, що світ "неможливий без повного та беззастережного виведення російських військ та військової техніки", і підтвердили, що загрози з боку Росії застосувати ядерну зброю "неприпустимі".

Нагадаємо, що засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у вівторок 23 січня. На ньому обговорюватимуть довгострокові потреби України. Зустріч буде віртуальною, оскільки міністр оборони Ллойд Остін все ще відновлюється вдома після ускладнень лікування раку простати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.01.2024 14:58