Йоко Камікава та Дмитро Кулеба. Скріншот із відео

Японія виділить $37 млн для України: на що спрямують гроші

Японія планує внести 37 мільйонів доларів до трастового фонду НАТО. Вони мають піти на системи виявлення безпілотних літальних апаратів в Україні.

Про це заявила міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава під час спільної прес-конференції у Києві з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Японія активно просуває підтримку України. В рамках нашої підтримки ми нещодавно вирішили внести близько 37 мільйонів доларів до трастового фонду НАТО, щоби забезпечити системи виявлення безпілотних літальних апаратів", — зазначила Камікава.

Крім того, аби допомогти українцям пережити сувору зиму, в Україну за допомогою Японії поставили п’ять мобільних газотурбінних генераторів і перевезли сім трансформаторів. Про це теж розповіла японська гостя.

"Сьогодні я візьму участь у церемонії передачі цього обладнання", — додала очільниця Міністерства закордонних справ Японії.

Раніше стало відомо, що міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава прибула до Києва в неділю, 7 січня, з неанонсованим візитом. Це перший візит Камікави до України з моменту її вступу на посаду у вересні. В Україні вона зустрілася з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, відвідала Бучу, Ірпінь і має намір відвідати центр допомоги жінкам і дітям, щоби наголосити на важливості активної участі жінок як лідерів у відбудові миру.

Нагадаємо, 20 грудня стало відомо, що Японія готує суттєві зміни у правилах експорту оборонної продукції. Вони дозволять США передати Україні додаткові ракети для зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 16:15