Фото: Kyodo

В Україну з офіційним візитом прибула очільниця МЗС Японії

У неділю, 7 січня, в Україну з офіційним візитом прибула міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Дипломатка проведе зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про це повідомляє Kyodo News. Зазначається, що очільниця МЗС Японії прибула до України потягом із Польщі.

"Під час візиту міністр Камікава ще раз наголосить українській стороні, що послідовна політика Японії щодо підтримки та підтримки України залишається незмінною навіть в умовах нинішньої складної міжнародної ситуації. Міністр Камікава також поінформує українську сторону про деталі відповідної допомоги", — йдеться у повідомленні.

Водночас у МЗС Японії уточнили, що це — перший візит Камікави до України з моменту її вступу на посаду у вересні. Очікується, що міністр закордонних справ Японії у Києві проведе переговори з українськими урядовцями, в тому числі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Також під час свого візиту Камікава наголошуватиме на важливості дотримання міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, з точки зору недопущення будь-яких спроб силою змінити статус-кво.

Нагадаємо, раніше уряд Японії ухвалив рішення щодо надання Сполученим Штатам Америки ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot. В перспективі ці може означати збільшення кількості ППО в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.01.2024 08:59