Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Денис Шмигаля

Україна отримала від Японії кошти на ремонт пошкодженого житла: про яку суму йдеться

Японія виділила майже 50 мільйонів доларів допомоги на підтримку відновлення України від наслідків війни. Ці кошти спрямують на відбудову пошкодженого житла.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Зазначається, що до бюджету України надійшла частина коштів гранту обсягом 49,4 мільйона доларів США від уряду Японії в рамках проекту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). 

"Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України. Вдячний командам уряду Японії та Світового банку за підтримку", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту. Проект підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови. 

У Мінфіні підкреслили, що найближчим часом Україна очікує на фінансування від урядів Японії та Норвегії через проект Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

"Фінансування частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати", — проінформували в прес-службі.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що Японія та США продовжуватимуть підтримувати Україну за угодою, яку підписали країни "Великої сімки" минулого року. Вони працюватимуть спільно над збереженням і збільшенням санкцій проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 15:37