Фото: Twitter Моравецького

Україна отримає від Польщі черговий пакет військової допомоги: що туди увійде

Під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави було погоджено новий пакет військової допомоги нашій державі. Туди увійде авіація та броньована техніка.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з премʼєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

До пакета увійдуть винищувачі МіГ-29, БТРи Rosomak, самохідні міномети Rak, системи ППО Piorun тощо.

"Погоджено новий дуже потрібний саме зараз нашим воїнам оборонний пакет, який захищає свободу і незалежність не тільки України, Польщі, Європи, а й усього світу. Дуже важливо, щоб ті, хто зараз в окопах на сході, там, де гаряче, на півдні України, знали, що тут, у Варшаві, ми домовились про те, що дасть Україні та кожному й кожній з наших воїнів більше сили", — заявив президент.

Програма візиту Зеленського до Польщі

Зазначимо, що під час зустрічі у президентському палаці Зеленський та Дуда обговорили питання безпеки, політичні теми, а також економічні та історичні питання, включно з транспортуванням українського зерна через Польщу.

Також у середу український гарант зустрівся з прем'єр-міністром Польщі — Матеушем Моравецьким. Сторони обговорили ситуацію на лінії фронту, двосторонні взаємини та питання безпеки в регіоні.

Володимир Зеленський провів зустріч й з українськими біженцями, які проживають у Польщі. Вона відбулася о 18:00 у Королівському замку.

Нагадаємо, польські танки вже воюють на фронті проти Російської Федерації. Їх передала Україні Варшава.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 20:18