Віктор Ляшко і Гундо Вайлер. Джерело: МОЗ

Україна підписала угоду з Всесвітньою організацією охорони здоров’я: деталі

У суботу, 16 грудня, Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) уклали угоду про співпрацю на 2024-2025 роки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я. Відповідний документ підписали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та директор відділу підтримки країн і партнерства, виконувач обов’язків регіонального директора з надзвичайних ситуацій Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я доктор Гундо Вайлер.

Нова угода встановлює рамки подальшої співпраці для підтримки стійкості системи охорони здоров’я України в умовах війни. У міністерстві вважають, що вона сприятиме посиленню співпраці між Україною та ВООЗ в таких сферах:

  • ефективне та своєчасне реагування на надзвичайні ситуації,
  • інтегрований пакет медичних послуг для всіх, орієнтований на первинну медичну допомогу,
  • ефективна система охорони здоровʼя зі справедливим і рівноправним фінансуванням,
  • запобігання майбутнім спалахам захворювань,
  • зменшення основних факторів ризику, пов’язаних з неінфекційними захворюваннями,
  • сталі та здорові суспільства,
  • зміцнення закладів охорони здоровʼя на шляху до вступу в Євросоюз.

"ВООЗ — багаторічний стратегічний партнер України та нашого міністерства. Підписання нової угоди про співпрацю продовжить історію нашої плідної співпраці задля підтримання стійкості медичної системи в умовах викликів повномасштабної війни, а також продовження процесу реформування галузі. Якісна, доступна, безоплатна медична допомога для українців — така наша спільна мета", — прокоментував підписання угоди Ляшко.

Нагадаємо, в листопаді прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що 2024 року зростуть видатки бюджету на медицину. Обсяг виділених урядом коштів дозволить забезпечити надання необхідних медичних послуг і розвиток цієї сфери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.12.2023 19:16