Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

Україна підписала зі США угоду на $522 млн: куди спрямують гроші

Україна підписала угоду зі Сполученими Штатами Америки, яка передбачає співпрацю з метою покращення стійкості енергетичної системи українських міст. 

Про це повідомило посольство США в Україні. Йдеться, зокрема, про шляхи відновлення критичної інфраструктури, впровадження розподіленої генерації, реформування енергетичного сектору та сприяння повоєнному переходу України до низьковуглецевої, конкурентоспроможної та інтегрованої в Євросоюз енергетичної економіки.

"За умови наявності коштів уряд США має намір надати Україні допомогу на загальну суму 522 мільйонів доларів, з яких 422 мільйони доларів нової допомоги у сфері енергетики, і 100 мільйонів доларів — за умови виконання відповідними органами державної влади України умов", — вказується в тексті меморандуму.

Умовами для надання 100 мільйонів доларів є низка кроків у реформах енергетичного сектору.

Нагадаємо, що наприкінці серпня керівництво Сполучених Штатів Америки разом з європейськими союзниками планують довгострокову підтримку України. Такі дії гарантуватимуть, що Російська Федерація не зможе перемогти на полі бою.

Зазначається, що США, Велика Британія, а також близько 18 країн, які не входять до "Великої сімки", серед яких Нідерланди, Швеція та інші країни ЄС, підписалися під зобов'язанням групи надавати довгострокову допомогу Україні. Західні союзники хочуть бути впевненими в тому, що Україна стане достатньо сильною в майбутньому, щоби стримати РФ від повторного нападу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.09.2023 14:26