Повернення тіл українських захисників. Джерело: Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими

Україна повернула тіла ще 250 загиблих захисників (фото)

Україні вдалося повернути на рідну землю тіла ще 250 загиблих захисників. Це відбулося за результатом репатріаційних заходів.

Про це повідомила прес-служба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

"На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих захисників з Луганського, Бахмутського, Мар’їнського, Авдіївського, Херсонського, Запорізького напрямків, а також із Маріуполя, Горлівки та з моргів на території держави-агресорки", — йдеться в повідомленні.

У Координаційному штабі додали, репатріація тіл відбулася за сприяння Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при Службі безпеки України, Збройним силам України, інших силових структур, відомств і міжнародних організацій.

"Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій. Репатрійовані тіла й останки перевезуть до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів і судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Тіла наших Оборонців після ідентифікації передадуть їхнім рідним для гідного поховання", — підсумували в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, що 14 червня в Україну повернули тіла ще 254 полеглих оборонців. Це також відбулося за результатами репатріаційних заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 13:20