Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Україна розпочала виробництво снарядів, які відповідають стандартам НАТО

Останнім часом виробництво оборонної продукції в Україні подвоїлося. До того ж українська військова промисловість розпочала власне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів.

Про це заявив радник президента України Олександр Камишін у коментарі виданню Nettavisen. Він додав, що саме під його керівництвом подвоїлося виробництво оборонної продукції в Україні.

"До кінця року воно потроїться. Ми продовжуємо рухатися вперед", — зауважив новоспечений радник президента.

За його словами, важливою метою для України вже давно є налагодження виробництва власних артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів.

"Це дуже складний процес, це те, чого Україна ніколи раніше не виробляла. Я не можу розповісти багато, але ми розпочали власне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів", — наголосив він.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримала від західних союзників велику кількість артилерійських установок. Усі вони використовують снаряди 155-міліметрового калібру, які наша країна донедавна не виробляла.

Раніше прем’єр-міністр Франції Себастьян Лекорню заявляв, що нарощування виробництва боєприпасів у Франції дозволяє відправляти Україні до трьох тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це відбувається, розпочинаючи з 2024 року.

Нагадаємо, що в лютому в Німеччині розпочали будівництво нового збройового заводу з виробництва артилерійських боєприпасів. Вони передбачені, зокрема, для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2024 22:17