Фото: "Мілітарний"

Україна та США провели спільну інспекцію наданої зброї: попередні результати

Представники України та Сполучених Штатів Америки провели першу спільну інспекцію зброї, що була надана американськими партнерами. Під час спільної роботи зауважень з боку представників США не було.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За даними відомства, служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони та представники ЗСУ спільно з представниками відділу оборонного співробітництва посольства США провели перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами, в одній з військових частин.

Українські та американські інспектори перевірили три основні позиції, а саме:

  • серійні номери;
  • технічний стан;
  • умови належного зберігання (безпека та охорона).

Фото: Telegram Міноборони

У Міноборони наголосили, що наразі триває обробка інформації, а під час спільної роботи зауважень з боку представників США не було. В оборонному відомстві також запевнили, що спільні інспекції щодо кінцевого використання наданої партнерами зброї триватимуть. 

"Забезпечення доступу до місць зберігання, відкритість та систематичні спільні інспекції – це конкретні заходи, які ми вживаємо для посилення прозорості та зміцнення довіри у відносинах з партнерами", — заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир. 

У Міноборони нагадали, що концепцію звітування країни-партнера з кінцевого використання ініційовано та підписано з американською стороною 14 грудня 2023 року.

Раніше повідомлялось, що в армії США поширюються думки про те, щоб переконати Україну дотримуватися стратегії "тримай і будуй". Це означає зосередитись на утриманні території, яку Україна має зараз, і бути здатною виробляти власну зброю протягом 2024 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може змінити тактику ведення війни лише після того, як буде враховано результати контрнаступу Збройних сил України. Зауважимо, український гарант також наголосив, що ніхто не знає, чи закінчиться війна у 2024 році, і партнери також. Також він зазначав, що Росія не досягла жодної перемоги на полі бою за 2023 рік попри те, що Україна досі не контролює небо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 20:11