Переговори між Україною та ЄС. Джерело: Офіс президента України

Україна та Євросоюз провели ще один раунд переговорів щодо гарантій безпеки: які результати

У суботу, 8 червня, Україна та Європейський Союз провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди. Цього разу ґрунтовно обговорили текст документа та затвердили алгоритм подальших дій.

Про це повідомив Офіс президента України.

"За дорученням президента України та керівника Офісу очільника держави заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із заступником генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки й оборони Шарлем Фрізом щодо безпекових гарантій Євросоюзу", — йдеться в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що сьогоднішні переговори стали черговим етапом на шляху імплементації Спільної декларації G7 про підтримку України та підготовку до укладення безпекової угоди між Україною та ЄС.

"Переговорні команди ґрунтовно обговорили текст проекту угоди та затвердили алгоритм подальших дій на найближчу перспективу", — підсумували в офісі українського президента.

У травні стало відомо, що посли Європейського Союзу погодили проект двосторонньої безпекової угоди між Україною та ЄС. Це відбувається в продовження декларації G7 про "гарантії безпеки". Документ планують фіналізувати до кінця червня.

Нагадаємо, що Україна проводить серію раундів переговорів зі США. У них теж ідеться про підписання двосторонньої угоди щодо гарантій безпеки. Вони відбуваються під головуванням Андрія Єрмака.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2024 22:36