Фото: Andriy Kostin\X

Україна закликає ЄС запровадити секторальні санкції проти Росії

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що наразі необхідно посилювати санкційний тиск на державу-агресорку Росію та запровадити секторальнї санкції, які вдарять економіці РФ.

У своєму дописі у соцмережі X генпрокурор розповів, що 6 березня провів зустріч з виконавчими директорами Європейської служби зовнішньої діяльності Майклом Зібертом, Стефаном Томатом, Беленом Мартінесом Карбонеллом та Елен Ле Гал.

"Подякував за потужну підтримку ЄС в політичній, економічній та гуманітарній сферах, в ці складні часи, коли Україна бореться за свободу та незалежність", — зазначив Костін.

За словами посадовця, мета України — розбудова мережі всеосяжної відповідальності, яка включатиме ефективні механізми для кримінального переслідування російського військового та політичного керівництва за злочин агресії, конфіскацію російських активів та відшкодування збитків тим, хто постраждав від цієї війни.

"Ми також щиро вдячні за тверду позицію ЄС щодо санкційного тиску на країну-терориста та її спільників. Необхідно й надалі посилювати цей тиск, — зокрема, шляхом запровадження секторальних санкцій, які суттєво обмежать російську економіку та спроможність агресора продовжувати війну", — наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, 3 березня уряд Канади оголосив про новий раунд санкцій проти Росії. Їх запровадили через смерть опозиціонера Олексія Навального.

Водночас 1 березня Швейцарія приєдналась до тринадцятого пакета санкцій Європейського Союзу проти держави-агресорки Росії. Відтак, згідно із зі списком ЄС, Швейцарія запроваджує обмеження проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 08:18