Фото: Ukrainian World Congress

Україна зібрала Радбез ООН для обговорення російських обстрілів

У вівторок, 10 вересня, Рада безпеки ООН, за ініціативою України, збирається на чергове засідання. Головна тема — російські обстріли українських територій.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За даними видання, чиновники збираються для розгляду російського терору о 15:00 (22:00 за Києвом).

Водночас, як розповів закордонних справ України Андрій Сибіга, засідання Радбезу пройде паралельно з відкриттям 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. 

"Сьогодні відкривається сесія Генеральної Асамблеї. Важливо, що воно проходитиме разом із засіданням Ради Безпеки ООН, ініційованим Україною, присвяченим розгляду наслідків терористичних атак Російської Федерації на цивільну та критичну інфраструктуру", — наголосив Сибіга.

За його словами, у ході 79 сесії Генасамблеї ООН відбудуться дебати щодо російських злочинів на тимчасово окупованих територіях, присвячені річниці російської агресії.

"Життєво важливо посилити роль ГА ООН у реагуванні на російську агресію та просуванні Формули миру. Низка резолюцій, у тому числі щодо безпеки ядерних об'єктів України, ухвалених після Мирного саміту, свідчить про те, що Генеральна Асамблея здатна бути лідером", — зауважив очільник МЗС.

Також під час заходу учасники розглянуть ситуацію на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, делегація України представить оновлений проєкт резолюції щодо ситуації з правами людини на цих територіях, включно з Кримом.

Нагадаємо, раніше Андрій Сибіга закликав союзників зняти обмеження на удари далекобійною зброєю по військових цілях на території Росії. Він наголосив, що країна, яка захищається від агресії відповідно до статті 51 Статуту ООН, "не може бути обмежена в захисті".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.09.2024 22:17