Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Новий міністр закордонних справ звернувся із закликом до союзників

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга, якого нещодавно призначили на цю посаду, закликав союзників зняти обмеження на удари далекобійною зброєю по військових цілях на території Росії.

Про це Андрій Сибіга написав спеціальний пост на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Він наголосив, що країна, яка захищається від агресії відповідно до статті 51 Статуту ООН, "не може бути обмежена в захисті".

"Міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території Російської Федерації. Дозвольте Україні бити у відповідь і захистити життя", — додав він.

При цьому міністр закордонних справ України супроводив пост хештегом Let Ukraine Strike Back.

Як відомо, останніми тижнями Україна активно закликає союзників зняти всі обмеження на удари їхньою далекобійною зброєю по Росії. Українські офіційні особи пояснюють, що це дозволить уражати літаки, з яких запускають крилаті ракети та керовані авіаційні бомби.

У відповідь на такі прохання очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що будь-які засоби, включно з далекобійними ракетами, не є вирішальними у протистоянні Росії під час її повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що призначення на посаду міністра закордонних справ Андрію Сибізі затвердили 5 вересня. А вже наступного дня він провів перші телефонні переговори — з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 10:14