Фото з соцмереж

Українців попередили про загрозу пусків "шахедів"

У вівторок ввечері, 12 вересня, Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ймовірні пуски російських ударних дронів.

Військові закликали громадян слідкувати за їхніми повідомленнями та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"Імовірні пуски ударних БпЛА типу Shahed. Про зміну обстановки, напрямок руху, повідомимо додатково! Слідкуйте за нашими повідомленнями та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" — зазначили Повітряні сили. 

Наразі повітряну тривогу в Україні не оголошували.

Зазначимо, що вдень 12 вересня російські окупаційні війська завдали ракетного обстрілу по Запорізькій області. Удар прийшовся по відкритій ділянці місцевості в Запорізькому районі.

Ввечері у Запоріжжі пролунав сильний вибух під час повітряної тривоги. Місцеві Telegram-канали повідомляли про дим, який можна було побачити із різних районів обласного центру.

Нагадаємо, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що російські окупанти модернізували іранські дрони-камікадзе Shahed, якими атакують територію України. Зокрема, йдеться про використання інших матеріалів, проте, на його думку, такі зміни не будуть значними.

Ігнат також не виключає, що рашисти почали складати дрони-камікадзе на своїй території. Водночас фахівці, які досліджують фрагменти або дрони, знаходять там нові елементи, що покращують тактико-технічні можливості БпЛА. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 22:24